Spor Bilginize Güveniyor musunuz?

Dünya üzerinde herhangi bir spor dalından hoşlanmayacak veya en az birini izlemekten keyif almayacak kimse yoktur. Kimi sadece belli bir dalını takip ederken kimi ise neredeyse her spor türüne ilgi duymaktadır. İşte, böyle birçok spor dalına meraklı olanlara tek kelimeyle spor delisi denmektedir. Sende kendini böyle görüyorsan bu test tam sana göre.

Sorulara vereceğiniz cevapları bir kenara not edip testin sonunda bulunan cevap anahtarıyla karşılaştırın. Her soru 5 puandan hesaplanmakta olup toplam puanınızın karşılık geldiği değerlendirme kısmından seviyenizi öğrenebilirsiniz.

1- FİFA kurallarına göre futbol maçlarında kullanılan topun ağırlığı ne kadardır?

a) 452 Gr. b) 175 Gr.                c) 368 Gr.

2- Kurallara uygun bir futbol sahasının büyüklüğü ne kadardır?

a) 50X70 b) 50X100                c) 70X100

3- Hangi olimpiyatlarda ilk kez birincilik kazandık?

a) Berlin (1936) b) Helsinki (1952) c) Amsterdam (1928)

4- Olimpiyatlarda ilk birinciliğimizi hangi kategoride aldık?

a) Halter b) Cirit c) Güreş

5- Voleybol hangi ülkede icat edilmiştir?

a) Amerika b) İngiltere                c) Fransa

6- Top, sopa ve at ile oynanan spor dalı hangisidir?

a) Polo b) Cirit c) Körling

7- Milli maçta ilk golümüzü atan kişi kimdir?

a) Metin Oktay b) Şeref Has c) Zeki Rıza Sporel

8- Dünya kupalarında en fazla şampiyonluk yaşayan futbolcu kimdir?

a) Pele b) Ronaldinho c) Ronaldo

9- Dünya kupasını kazanan ilk ülke hangisidir?

a) Brezilya b) İngiltere c) Uruguay

10- Hentbol oyunu kaç kişi ile oynanır?

a) 7 b) 11 c) 9

11- Dünyanın en eski futbol kulübü hangisidir?

a) Real Madrit b) Sheffield F.C c) Barcelona

12- TFF Süper Kupayı en fazla kazanan takım hangisidir?

a) Beşiktaş b) Fenerbahçe                c) Galatasaray

13- Basketbolda puanlamada hangisi yoktur?

a) 4 b) 1 c) 3

14- İlk kadın voleybolcumuz kimdir?

a) Mahir Akdağ b) Ayten Salih                c) Sabiha Rıfat Gürayman

15- Olimpiyatlar kaç yılda bir yapılır?

a) 4 b) 2 c) 3

16- Bir maraton koşusu kaç kilometredir?

a) 36 b) 21 c) 42

17- F1’de en fazla şampiyon olan pilot kimdir?

a) Ayrton Senna b) Max Verstappen c) Michael Schumacher

18- İlk olimpiyatlar olan 1896 yaz olimpiyatları hangi şehirde düzenlenmiştir?

a) Londra b) Atina c) Paris

19- Mete Gazoz hangi branşta ülkemizi temsil eden milli sporcudur?

a) Okçuluk b) Güreş                c) Halter

20- “Tour de France” yarışı hangi branşta yapılır?

a) Maraton b) F1 c) Bisiklet

 

Cevap Anahtarı: 1-a, 2-b, 3-a, 4-c, 5-a, 6-a, 7-c, 8-a, 9-c, 10-a, 11-b, 12-c, 13-a, 14-c, 15-a, 16-c, 17-c, 18-b, 19-a, 20-c

PUANLAMA:

0-35 Puan: Yabana atılmayacak bir spor bilgisine sahip olmana rağmen kendine tam bir sporsever diyecek genel kültüre henüz sahip değilsin. Farklı spor dallarını da takip etmenizi ve kafanızdaki bilgileri genişletmenizde fayda var.

35-70 Puan: İyi bir spor bilgisi altyapısına sahipsiniz. Neredeyse tüm spor dallarına karşı ilginiz var. Bir spor dalına ilgi göstermeye başladığınızda elinizden geldiğince bunun tarihini de araştırma merakınız var.

75 ve Üstü Puan: Spor delisi tabiri sizin için söylenebilecek en güzel tabir. Spor müsabakalarını içinde yaşıyor gibi izlemektesiniz. Kesinlikle bir spor bilgi yarışmasına katılmanızı tavsiye ederiz.

Editör: Sedat Dizlek

BENZER İÇERİKLER

23.32 Saat Anlamı Nedir?

Binlerce yıldır dünya üzerinde birçok zaman ölçme aleti kullanılmıştır. Her kullanılan zaman ölçme aleti sadece saatin kaç olduğunu...

Odun Külü Bahçeye Atılır Mı?

Son yıllarda doğaya ve kır hayatına olan ciddi yönelimle beraber doğada yaşamanın gereklilikleri ve unutulan bazı köy hayatı...

Epikürizm Nedir? Epikür Kimdir? Epikürcüler Neyi Savunur?

Epikür düşünce veya epikürizm kendi içinde ilginç anlamlar barındıran bazı düşüncelere göre de birbiriyle çelişiyormuş gibi gözüken, özellikle...

Tourette Sendromu Nedir? Tedavisi Var Mı?

Tourette Sendromu diğer adıyla Tik Hastalığı olarak da bilinmekte olup basite alınabilecek bir rahatsızlık değildir. Tik, ülkemizde basit...