Yazılmış En Uzun Kitap

Yazmak hem cesaret hem de belli bir birikim gerektirirken okumak buna kıyasla daha az cesaret ve daha az birikim gerektirmektedir. Bir okuyucu olarak elimize bir kitap aldığımızda istem dışı olarak kalınlığını kontrol ederiz. Özellikle 200 sayfanın üzerine çıkan kitaplarda kendimizde okumak için bir cesaret sorgulaması da yaparız.

Böyle bir açıdan baktığımızda acaba yazılmış en uzun kitap hangisidir ve kaç sayfadan oluşmaktadır diye merak etmekte gayet doğaldır. Marcel Proust isimli yazar “A la recherche du temps perdu” ismini verdiği bir roman yazar. Türkçe karşılığı “Kayıp Zamanın İzinde” olan kitap Guinness Rekorlar Kitabına en uzun kitap olarak girmeyi başarmıştır.

Şimdi teknik birkaç özelliğinden bahsedelim. Yaklaşık 9.609.000 karakterden oluşmakta olup yine yaklaşık 1,3 milyon kelimeden ibarettir. Başka bir özelliği ise çok uzun cümlelere sahip olmasıdır. Bunların en uzunu ise 958 kelimeden oluşmaktadır.

1909 yılında yayınevi sahiplerinin kapısını çaldığında ret cevapları almış ve bunun üzerine ilk cildini kendi parasıyla bastırmıştır. Toplam 7 ciltten oluşmaktadır. Konusu ise duyusal anılar barındıran takıntılı bir aşk hikâyesidir.

BENZER İÇERİKLER

10.10 Saat Anlamı Nedir?

Çift saatler arasında yer alan 10 10 saati ve yorumları en çok merak edilen saat dilimlerinin başında gelmektedir....

Futbol Tarihindeki İlk Kırmızı Kart ve Türkiye İle İlgisi Nedir?

Futbol hiç kuşkusuz dünya tarihinde en fazla takip edilen ve ilgi gören sporlarda açık ara birinci sırada yer...

23.23 Saat Anlamı Nedir?

Saatler ve anlamları, sembollere yüklenen anlamlar insanlar tarafından sıklıkla takip edilen ve merak edilen gizemlerden biridir. Saatler anlamları...

Aracımızla Yılda Ortalama Kaç Bin Kilometre Yol Yapıyoruz?

Ulaşım denilince akla ilk geleni kara taşıtları olmaktadır. Kara taşıtları ise otomobil, minibüs, kamyon ve otobüsler diye çeşitlere...