3 Dakikada Gerçek Genel Kültür Seviyenizi Ölçün

İnsanlar ömürleri boyunca bir öğrenme sürecinin içinde yaşamaktadırlar. Doğal olarak da öğrendiği bilgilerin seviyesini ölçmek en fazla merak edilen konulardan biridir. Aşağıda kısa kısa 20 sorudan oluşan testin sonucunda gerçek genel kültür seviyenizi ölçme imkânını bulacaksınız.

Sorulara vereceğiniz cevapları bir kenara not edip testin sonunda bulunan cevap anahtarıyla karşılaştırın. Her soru 5 puandan hesaplanmakta olup toplam puanınızın karşılık geldiği değerlendirme kısmından seviyenizi öğrenebilirsiniz.

1- Türkiye’nin uluslararası telefon kodu hangisidir?

a)+69     b)+61     c)+90

2- Hücre yapısında yer alan organelin adı hangisidir?

a) Lizozom b) Libozom c) Korfu

3-TUS hangi bilim dalı için geçilmesi gereken bir sınavdır?

a) Kimya b) Tıp c) Psikoloji

4-Arap alfabesi hangi yönden okunur?

a) Sağdan sola b) Soldan sağa c) Aşağıdan yukarıya

5- Geminin baş kısmına ne ad verilir?

a) Pupa b) Vasat c) Pruva

6- Nüfusu en fazla olan İslam ülkesi hangisidir?

a) Çin b) Malezya c) Endonezya

7- Avustralya’nın en tanınmış hayvanı hangisidir?

a) Akbaba b) Koala c) Kanguru

8- Papa II. Jan Poul hangi mezhebin lideridir?

a) Cizvit b) Katolik c) Protestan

9- Hicri takvime göre yılbaşı hangi ay ile başlar?

a) Ramazan b) Muharrem c) Recep

10- Şubat ayı kaç yılda bir 29 ile biter?

a) 4 b) 2 c) 3

11- Ruslar hangi alfabeyi kullanır?

a) Tana b) Latin c) Kril

12- ‘Seyahatname’ kitabının yazarı hangisidir?

a) Evliya Çelebi b) Kâtip Çelebi c) Piri Reis

13- Kabotaj Bayramı her yıl hangi tarihte kutlanır?

a) 1 Şubat b) 1 Temmuz c) 1 Haziran

14- 3. Cumhurbaşkanımızın adı hangisidir?

a) Cevdet Sunay b) Celal Bayar c) İsmet İnönü

15- 33 madencinin göçük altında kaldığı ve iki aydan fazla süre mahsur kaldıktan sonra kurtarıldığı ülke hangisidir?

a) Şili b) Kolombiya c) Uruguay

16- 1901 yılından beri dünyanın en uzun süre yanan ampulü hangi ülkededir?

a) Almanya b) İngiltere c) ABD

17- Hangi hayvanın dili kendi boyundan uzundur?

a) İguana b) Bukalemun c) Kurbağa

18- En fazla müze hangi ilimizdedir?

a) İstanbul b) Konya c) Ankara

19- Türkiye’de en fazla ‘milli parka’ sahip olan şehrimiz hangisidir?

a) İstanbul b) Antalya c) Ankara

20- Ülkemizde 2017 yılında asgari ücret ne kadardı?

a)2200   TL           b)1400   TL           c)950 TL

 

Cevap Anahtarı: 1-c, 2-a, 3-b, 4-a, 5-c, 6-c, 7-c, 8-b, 9-b, 10-a, 11-c, 12-a, 13-b, 14-b, 15-a, 16-c, 17-b, 18-a, 19-b, 20-b

PUANLAMA:

0-30 Puan: Genel kültür seviyeniz oldukça düşük anlamı taşımaktadır. Özellikle derinlemesine sohbet ve tartışmaların olduğu ortamlarda mümkün oldukça müdahil olmadan dinlemenizi tavsiye ederiz. Kendinize kitap okumak ve belgesel seyretmek için zaman oluşturmanız gerekmektedir. Bir başka yöntem de ‘bilgekule’ isimli sayfamızı sıkı takip etmenizi, bu şekilde hem ilginç hem de bilgilendirici içeriklerle genel kültür seviyenizi artırmaya çalışmanızı tavsiye ederiz.

35-70 Puan: Puanınız bu gurupta yer alıyorsa ortalama seviyede bir genel kültür seviyesine sahipsiniz demektir. Özellikle bu gibi testleri ve bilgi yarışmalarını takip etmenizi öneririz. Sadece biraz daha çabalayarak sohbet ve arkadaş guruplarının vazgeçilmez bireyi olmamanız içten bile değil.

75 ve Üstü Puan: Genel kültür seviyeniz oldukça iyi durumda. Sizin olmadığınız bir sohbet ortamı düşünülemez bile. Oldukça okuyan ve gözlemci bir yapıya sahipsiniz. Bilgi yarışmalarına katılmayı biraz daha çabalayarak düşünebilirsiniz.

BENZER İÇERİKLER

23.32 Saat Anlamı Nedir?

Binlerce yıldır dünya üzerinde birçok zaman ölçme aleti kullanılmıştır. Her kullanılan zaman ölçme aleti sadece saatin kaç olduğunu...

Odun Külü Bahçeye Atılır Mı?

Son yıllarda doğaya ve kır hayatına olan ciddi yönelimle beraber doğada yaşamanın gereklilikleri ve unutulan bazı köy hayatı...

Epikürizm Nedir? Epikür Kimdir? Epikürcüler Neyi Savunur?

Epikür düşünce veya epikürizm kendi içinde ilginç anlamlar barındıran bazı düşüncelere göre de birbiriyle çelişiyormuş gibi gözüken, özellikle...

Tourette Sendromu Nedir? Tedavisi Var Mı?

Tourette Sendromu diğer adıyla Tik Hastalığı olarak da bilinmekte olup basite alınabilecek bir rahatsızlık değildir. Tik, ülkemizde basit...